نصب وردپرس روی لوکال هاست

به قسمت دوم آموزش وردپرس خوش آمدید. در این بخش به نحوه نصب وردپرس روی لوکال هاست می پردازیم. قبل از اینکه آموزش را شروع کنیم لازم است تا بدانیم که لوکال هاست چیست و چه کمکی به ما می کند.

لوکال هاست به زبان ساده یعنی تبدیل سیستم شخصی خود به نرم افزار سرور محلی.

خوب برای شروع لازم است تا تعریفی از Localhost داشته باشیم. هر برنامه نویسی به دلیل محدودیت هایی که در آپلود فایل و تنظیمات پایگاه داده وجود دارد نیازمند به یک سرور محلی دارند تا این مشکلات در آن مرتفع شده باشد. به این سرور محلی اصطلاحاً لوکال هاست می گویند. در واقع از فضای هارد سیستم خود به عنوان یک هاست استفاده می کنند. برای ایجاد لوکال هاست لازم است از نرم افزارهایی که برای این کار وجود دارند استفاده کنیم. این نرم افزار ها در سیستم های ویندوز، مک و لینوکس متفاوت است. در ادامه با نحوه دانلود و نصب این نرم افزار ها آشنا می شویم.

پس از دانلود و نصب در سیستم خود لازم است تا مقداری در مورد ساختار داخلی برنامه نصب شده توضیح داده و سپس وردپرس را روی لوکال هاست نصب کنیم.

به دلیل عمومی بودن و امکاناتی که در نرم افزار XAMP وجو دارد این نرم افزار را انتخاب می کنیم.

نصب وردپرس با نرم افزار XAMP

پس از نصب نرم افزار، پوشه ای با عنوان xamp در درایو C ویندوزتان ایجاد می شود. (c:/xamp) البته این آدرس به صورت پیش فرض بوده و در هنگام نصب می توان مسیر آن را تغییر داد. در این مسیر پوشه ای وجود دارد با عنوان htdocs که root سایت ما را تشکیل می دهد (c:\xampp\htdocs). تا این مرحله متوجه شدیم که روت اصلی یا همان آدرس سایت ما به صورت http://localhost است.

از آدرس http://localhost/phpmyadmin نیز برای ساخت دیتابیس استفاده خواهیم کرد.

دانلود نرم افزارهای مورد نیاز برای نصب وردپرس

در مرحله بعدی باید نرم افزار وردپرس را از سایت اصلی دریافت کرده و مراحل نصب را شروع نماییم. توصیه ما به شما دانلود نرم افزار فقط و فقط از سایت مرجع و اصلی باشد چرا که این احتمال وجود دارد تا کدهای مخرب درون وردپرس قرار داده شده و بعد از بالا آمدن سایت مورد نفوذ هکرها قرار گیرد. برای دانلود نسخه فارسی اینجا و برای دانلود نسخه اصلی وردپرس اینجا کلیک نمایید.

پس از دانلود نرم افزار وردپرس به آدرس c:\xampp\htdocs در داخل سیستم خود برمی گردیم. برای اینکه آدرس سایت ما به صورت http://localhost/luxydesign باشد کافیست تا پوشه ای با نام luxydesign ایجاد نماییم. این نام اختیاری است و با ساخت آن آدرس نیز به همان نام تغییر می کند. در مرحله بعد محتویات فایل zip دانلود شده را داخل پوشه luxydesign انتقال می دهیم. نکته مهم اینست که منظور از محتوای فایل zip شده وردپرس تمام فایل هایی است که درون پوشه وردپرس وجود دارند نه خود پوشه وردپرس! اگر بخواهیم خود پوشه وردپرس را داخل luxydesign بریزیم آدرس سایت در لوکال هاست به صورت http://localhost/luxydesign/wordpress می شود.

ذکر این نکته ضرروی است که در لوکال هاست این کار مشکل چندانی به جود نمی آورد اما باید دقت کرد که در هاست و یک دامنه واقعی این کار باعث می شود که آدرس اینترنتی سایت شما به https://www.luxydesign/wordpress صورت تغییر کند.

ساخت دیتابیس در localhost

نصب وردپرس را به دو بخش زیر تقسیم کرده و به تفضیل هر بخش می پردازیم :

نصب وردپرس مرحله اول – ساخت دیتابیس

لازم است قیل از نصب وردپرس در پایگاه داده خود به آدرس http://localhost/phpmyadmin یک دیتابیس بسازیم. با مراجعه به این صفحه در قسمت شده شکل زیر یک دیده می شود. نگران منوهای زیاد آن نباشید در آینده تمامی منوها را مفصل بررسی خواهیم کرد.

ساخت دیتابیس در phpmyadmin
ساخت دیتابیس در phpmyadmin

 

همان طور که در تصویر بالا می بینید در قسمت چپ گزینه ای به نام New دیده می شود. این شروع کار ساخت بیس است. پس از کلیک روی این گزینه پنجره زیر باز می شود.

 

ساخت دیتابیس با پشتیبانی فارسی
ساخت دیتابیس با پشتیبانی فارسی در لوکال هاست

 

در تصویر بالا در کادر قرمز و در قسمت create databases نام دیتابیس مورد نطر را نوشته و در مرحله بعدی و در قسمت Collation گزینه utf8-persian_ci را انتخاب می کنیم. علت استفاده از گزینه پشتیبانی دیتابیس از زبان شیرین فارسی است. در ادامه کار با کلیک کردن روی گزینه Create دیتابیس ما ساخته می شود.

خوب حالا بعد ساخت دیتابیس مجدد به پوشه luxydesign واقع در c:\xampp\htdocs می رویم. در این آدرس لیست فایل هایی را که از حالت فشرده خارج شده بود مشاهده می کنیم. فایلی با عنوان wp-config-sample.php در این پوشه وجود دارد. آن را با برنامه ویرایش گر همانند Notepad ویندوز یا Notepad++ باز می کنیم. خطوط زیر را پیدا می کنیم.

/** The name of the database for WordPress */

define(‘DB_NAME’, ‘database_name_here’);

/** MySQL database username */

define(‘DB_USER’, ‘username_here’);

/** MySQL database password */

define(‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’);

/** MySQL hostname */

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

در قسمت database_name_here باید نام دیتابیسی را در مرحله قبل و در پنل phpmyadmin ساختیم بنویسیم.

در قسمت username_here نام root را وارد می کنیم. (چون در وردپرس را روی لوکال هاست با یوزر تعریف شده root نصب می کنیم.)

در قسمت password_here نام پسورد انتخابی را وارد می کنیم. چون پسوردی انتخاب نکردیم جای آن را خالی می گذاریم.

در قسمت localhost تغییری نمی دهیم.

در مرحله آخر تغییرات اعمال شده رو ذخیره کرده و نام فایل از wp-config-sample.php به wp-config.php تغییر می دهیم.

نصب نهایی – Install WordPress

تقریبا کار ما تمام شده و دیگر جای نگرانی نیست. پس از اجرای مراحل بالا نصب نهایی وردپرس را آغاز می کنیم. برای شروع کافیست در مرورگر خود آدرس http://localhost/luxydesign/ را تایپ کرده و اینتر بزنید. با صفحه زیر روبرو خواهید شد.

 

تعیین زبان سیستم وردپرس
تعیین زبان سیستم وردپرس

کافیست همانند شکل زبان فارسی را انتخاب کرده و روی دکمه ادامه کلیک کنید. اگر زبان دیگری را انتخاب کرده و ادامه دهید جای ناراحتی نیست مجدد می توانید آن را تغییر بدهید. در ادامه با صفحه زیر روبرو می شوید.

 

تکمیل اطلاعات ورودی وردپرس
تکمیل اطلاعات ورودی وردپرس

بعد از زدن دکمه بفرست اگر گزینه ها را درست وارد کرده باشین با صفحه زیر روبرو می شوید.

 

پیام موفقیت نصب وردپرس در لوکال هاست
پیام موفقیت نصب وردپرس در لوکال هاست
ثبت اطلاعات ورودی وردپرس
ثبت اطلاعات ورودی وردپرس

 

در این مرحله داده های خواسته شده را تکمیل کرده و راه اندازی وردپرس را کلیک کرده تا مراحل نصب به پایان برسد.

نصب وردپرس تمام است و لازم است تا وارد کنترل پنل خود شویم.

 

پنل ادمین - مدیریت وردپرس
پنل ادمین – مدیریت وردپرس

 

با تکمیل این فرم و زدن دکمه ورود به پنل وردپرسی خود وارد می شوید.

برای مطالعه مقاله وردپرس چیست اینجا کلیک نمایید.

یک پاسخ

  1. ممنون بابت مقاله خوب و کاربردی تون خیلی خوب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *